KLAANI 5.6

Ota yhteyttä | Kerro kaverille | Vinkkipalkkio | Sivukartta

Ohjelman esittely

Yleiskuvaus

Klaani on helppokäyttöinen ja monipuolinen kortisto-ohjelma. Ohjelma sopii erinomaisesti jäsenrekisterin ylläpitoon, asiakasrekisteriksi ja erilaisten asioiden luettelointiin. Ohjelma sisältää kymmenittäin valmiita korttimalleja eri käyttötarkoituksiin. Voit myös luoda täysin omia korttimalleja ohjelman mukana tulevalla korttieditorilla.
Käyttöliittymä
Ohjelma taltioi kaikki tiedot selkeään taulukkoon, jossa niitä voidaan tarkastella ja lajitella nopeasti. Klaanin tehokas hakutoiminto helpottaa tietojen löytämistä ja rajausta suurestakin tietokannasta ja selkeät tulostusominaisuudet mahdollistavat mm. laskujen, jäsenkirjeiden, tarrojen ja erilasten listojen tulostamisen.

Käyttäjätasot     Katso kuva

Ohjelman käyttöä voidaan rajoittaa määrittelemällä käyttäjätasoja. Ohjelma voidaan jättää avoimeksi kaikille tai se voidaan määritellä kysymään käyttäjätunnus ohjelmaa käynnistettäessä. Ilman käyttäjätunnusta voi ohjelmaa käyttää rajoitetusti esimerkiksi niin, että tietoja voidaan lukea, käsitellä ja tulostaa, mutta niitä ei voi muuttaa eikä tallentaa. Myös ohjelman asetuksien ja käyttäjätietojen muokkausta voidaan rajoittaa.

Laskutietokanta     Katso kuva

Kuhunkin rekisteriin voidaan liittää laskutietokanta, josta näkyvät kaikki tulostetut laskut listamuodossa. Listan yläpuolella näkyy tietokannassa olevien laskujen lukumäärä, maksamattomien laskujen määrä sekä eräpäivän ohittaneiden maksamattomien laskujen määrä. Listalla näkyvät kustakin laskusta laskunumero, maksaja, viitenumero, päiväys, eräpäivä, summa ja onko lasku avoin vai maksettu.

Seuranta     Katso kuva

Tietueen kenttiä voidaan asettaa seurantaan, jolloin ohjelma tarkistaa kenttään kirjatun päivämäärän aina kun tiedosto avataan. Ohjelma antaa ilmoituksen tietueista, jotka ovat ohittaneet seurantapäivän tai lähestyvät sitä (ennakkovaroitus). Ohjelma voi seurata myös sitä, koska tietueiden tietoja on viimeksi muutettu, ja ilmoittaa kun tietueen päivityksestä on kulunut tietty aika.

Hakutoiminto     Katso kuva

Tiedot löytyvät helposti isostakin tietokannasta ohjelman tehokkaalla hakutoiminnolla. Samalla voidaan tietueita rajata esimerkiksi laskutusta tai sähköpostin lähetystä varten. Etsi-ikkunassa voidaan luoda rajaton määrä vapaita hakulausekkeita ja lisätä ne hakulistalle. Rekisteristä voidaan esimerkiksi hakea tietueet joiden puhelinnumerossa on suunta 09 ja joiden osoitteessa on maa Suomi.

Tulostus     Katso kuva

Ohjelma sisältää erittäin monipuoliset ja selkeät tulostustoiminnot, joiden avulla voidaan tulostaa laskuja, kirjeitä, listoja, kortteja ja osoitteita tarra-arkeille tai kirjekuoriin. Jokaisessa tulostusmuodossa voidaan vapaasti valita tulostettavat kentät ja muut asetukset. Kaikki tulostusikkunat sisältävät myös selkeän esikatselun.

Laskutulostuksen tyyliksi voidaan valita standardilasku tai pelkkä tilisiirtolomake. Laskuun voidaan liittää alv-laskelmia, omia tekstejä ja kuva, esimerkiksi yrityksen logo. Summat ja eräpäivät voidaan ottaa suoraan tietueen kentistä tai syöttää manuaalisesti. Ohjelma laskee viitenumerot ja tulostaa viivakoodit. Tulostetut laskut voidaan tallentaa laskutietokantaan. » Katso kuva

Kirjetulostuksessa tekstiä voi muokata tekstinkäsittelyohjelman tavoin ja yksilöllisten jäsen- tai kutsukirjeiden teko sujuu tekstiin upotettavien henkilötietojen avulla sujuvasti. Tekstit voi myös hakea tiedostosta tai raahata suoraan vaikka Wordistä. » Katso kuva

Listatulostukseen voidaan liittää valmiita ja vapaita tekstejä. Listan sarakeleveydet voidaan säätää automaattisesti tai manuaalisesti. Merkkilaji, riviväli ja sisennykset on vapaasti säädettävissä. Lista voidaan valinnaisesti tulostaa ruudukkona, vaaka- tai pystyviivoilla tai kokonaan ilman viivoja. » Katso kuva

Tarratulostuksessa voidaan valmiiden tarra-arkkimallien lisäksi määritellä omia tarra-arkkeja. Omaan arkkiin voidaan vapaasti säätää marginaalit sekä rivi- ja sarakemäärät. Merkkilajin lisäksi voidaan muuttaa tarrojen tasausta, riviväliä ja sisennystä. » Katso kuva

Kirjekuoritulostuksessa voidaan osoitteen sijainti kuoreen määritellä tarkasti. Kuoreen on myös mahdollista tulostaa kuva, esimerkiksi yrityksen logo. Kuten muissakin tulostusmuodoissa tekstin merkkilaji ja riviväli ovat vapaasti valittavissa. » Katso kuva

Korttitulostus mahdollistaa käynti-, jäsen-, asiakas- tms. korttien tulostamisen suoraan Klaanista. Kortille voidaan määritellä taustakuva ja logo sekä erilaisia tekstialueita, joihin voit upottaa tietoa myös suoraan rekisteristä. » Katso kuva

Sähköposti     Katso kuva

Klaani sisältää oman sähköpostieditorin, jonka avulla voidaan lähettää sähköpostia tietokannassa oleville henkilöille. Ohjelma kerää sähköpostiosoitteet automaattisesti rekisteristä. Viestit voidaan lähettää valinnaisesti ryhmäpostituksena tai yksitellen ja niihin voidaan lisätä myös liitetiedostoja.

Korttieditori     Katso kuva

Klaanin mukana tulee korttieditori, jolla voidaan vapaasti muokata ohjelmassa käytettäviä korttimalleja. Voit luoda täysin uusia, omiin tarkoituksiisi sopivia malleja tai muokata jo olemassaolevia malleja. Kortille voidaan sijoittaa teksti-, valinta- ja vaihtoehtokenttiä, alasvetovalikoita ja otsikkokenttiä. Kenttien ominaisuudet, kuten sijainti, koko, fontit ja värit, ovat vapaasti säädettävissä. Alasvetovalikoihin voidaan luoda valmiit listat ja muillekin kentille voidaan antaa alkuarvoja. Kortti voidaan rakentaa sisältämään vain ne kentät joita juuri sinä tarvitset.


Loading